Interview Wilde Wijven Magazine

Ik ga voor alles, met heel mijn hart!

img_1243-2

 

Een tijdje geleden had ik een interview met Aca Siwabessy voor het Wilde Wijven Magazine over mijn bedrijf de Andere kracht:
Zangers, actrice, vocalcoach, tekstschrijver, regisseuse, familie opsteller, systemisch coach en Forever Business owner. De lijst met beroepen is minstens zo indrukwekkend als haar verschijning. Martine Grunwald is klein van stuk maar groots in haar ideeën. Haar blauwe ogen schitteren je tegemoet en weerspiegelen het plezier waarmee ze haar verhaal vertelt.
 

“Ik ben begonnen als zangeres en heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. jarenlang stond ik op het podium voor grote en kleine gezelschappen. Ik zong niet alleen maar acteerde ook. later ben ik zanglessen gaan geven, schreef ik teksten en regisseerde musicals. Na een aantal jaren vond ik niet langer de vervulling in mijn als voorheen. Als je iets kan hoeft het niet te betekenen dat je het ook moet doen! Mijn werk werd weer mijn hobby en ik besloot om van mensen helpen mijn beroep te maken.”
“Als familie opsteller help ik anderen om de niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daar tussen te herkennen en zo mogelijk weg te nemen. Een opstelling kan over allerlei thema’s gaan.”
 

“Het bijzondere aan familie opstellingen is dat we werken met een lichamelijk, energetisch en emotioneel krachtenveld dat we zichtbaar maken met behulp van opgestelde mensen of dingen. Dit krachtenveld is een veld waar de mens al eeuwen gebruik van maakt. Je kan een opstelling vergelijken met oude rituelen die bij oervolkeren terug te vinden zijn. Familie opstellingen helpen om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht, die veel meer is dan alleen inzicht, die verlichting brengt bij allerlei levensvragen.”
 
 
“Ik woon op een boerderij en heb in de loop der jaren vier paarden om me heen verzameld. Paarden zijn kuddedieren en in een kudde heeft iedereen een eigen plek. De rangorde is helder, zodat ze weten wat ze aan elkaar hebben. Wanneer een paard lager in de rangorde komt te staan, is dit niet erg; hoe lager je rang, hoe meer zorg je ontvangt van de anderen. Wat een verschil met mensen! Wij willen vaak liever op een andere plek in de kudde staan, vaak zo hoog mogelijk in rang. Maar ook wij hebben allemaal een eigen plek in het systeem, die ons precies geeft wat we nodig hebben. Mijn paarden konden het al maar ik wilde het leren begrijpen.”
 
 

“Daarom besloot ik een opleiding tot familie opsteller te volgen. Dat was het begin van een zielsreis die nog steeds gaande is en iedere keer weer nieuwe inzichten oplevert. Nu coach ik ook regelmatig met behulp van mijn paarden. Paarden zijn zuiver in hun communicatie reageren direct op het gedrag dat ze bij een ander zien. Ze houden je een spiegel voor en maken je bewust van je kwaliteiten en valkuilen. Door jezelf helemaal te accepteren zoals je bent, geef je jezelf de ruimte om te worden wie je altijd hebt willen zijn.”
 
 

“De essentie van mijn werk is anderen te leren hoe zij van zichzelf kunnen gaan houden. Want wat kun je neerzetten in de wereld als je niet van jezelf houdt? Voordat ik zelf bij die liefde kwam, moest ik eerst door een hoop oude pijn. Gewapend met plannen en actielijstjes ging ik de uitdagingen op mijn pad te lijf. Ik werkte hard en vond het moeilijk om mezelf rust te gunnen, er is per slot van rekening altijd iets te doen! Ik ontdekte dat ik mezelf graag als een sterk en onafhankelijk persoon profileerde maar dat mijn zachtere vrouwelijke kant daardoor minder sterk ontwikkeld is. Daarnaast ben ik in mijn leven zo druk geweest met geven aan anderen, dat ik vergat te leren ontvangen.”
 
 

“Stapje voor stapje leer ik te ontvangen en krijgt de ander de kans er voor mij te zijn. Ik leer dat ik mijn wijsheid en ervaring op een zachte manier de wereld in kan brengen. Voorheen hielp ik anderen door hen te vertellen wat ze konden doen. Nu til ik hen op, zodat ze zelf kunnen zien wat ze kunnen doen om verandering te brengen in de situatie. Ondanks de dingen die je overkomen, heb je altijd de macht om de creator te zijn van je eigen leven. Mijn werk is zeer uiteenlopend; ik coach met behulp van mijn paarden, organiseer familie en organisatie opstellingen en ben business owner van Forever Living. Vroeger kreeg ik vaak te horen dat ik moest kiezen en mijn energie en tijd moest richten op 1 vak.”

 

“Nu ik heb geleerd om van mezelf te houden en mezelf te accepteren, weet ik dat dat niet de weg is die ik wil bewandelen. Mijn focus ligt op dat wat fijn voelt. Ik mag me fijn voelen, want ik word betaald om mezelf te zijn. Ik kan ontspannen want ik ben goed zoals ik ben, ik weet al wat goed voor mij is en hoef hier alleen maar naar te luisteren.

Leren balanceren is een eindeloos proces. Evenwicht vinden tussen geven en ontvangen, mannelijke daadkracht en vrouwelijke zachtheid. Zolang ik het spanningsveld tussen de twee uitersten accepteer, kan ik mezelf blijven ontwikkelen en ben ik altijd op avontuur.”

 

Martine, een vrouw met vele talenten. Ik ben diep onder de indruk van haar oprechtheid, kwetsbaarheid en kracht. Wat mij betreft staat haar talent om alles te geven om te leven uit liefde met stip op 1.

 

Geïnspireerd?

 Op 7 januari 2017 geeft Martine een groepsworkshop `Liefde voor jezelf, wat houdt je tegen om meer van jezelf te houden?´

check voor meer informatie en inspiratie haar website http://www.deanderekracht.nl/

 

 

 

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓